Aankoop of verkoop bedrijf

Een bedrijf koop of verkoop je niet elke dag – daar komt heel wat bij kijken! Elk (ver)kooptraject verlangt een grondige voorbereiding. Wil je een bedrijf kopen, dan moet glashelder zijn waarom je precies dat bedrijf wilt kopen. Op welke manier – en in welke mate – versterkt dit nieuwe bedrijf jouw onderneming? Niet alleen nu, maar ook als je een heel stuk verder vooruitkijkt.

Weeg de voordelen en check de bedrijfsomgeving

Staat het te kopen bedrijf voor: meer omzet, een grotere afzetmarkt, een concurrent minder, gemakkelijker innoveren, medewerkers met extra expertise en een interessant netwerk? En wat is de gemeente in de (nabije) toekomst van plan met bebouwingsplannen, infrastructuur of vergunningen? Ook daar moet je rekening mee houden. Het hele financiële, fiscale en juridische plaatje komt hier nog bij.

Heel belangrijk:

  • Heb je grondig onderzoek verricht naar het bedrijf dat je wilt kopen? 
    Check, check en dubbelcheck! Laat je niet verrassen door zaken die je van tevoren had kunnen nagaan.  
  • Is de koopsom marktconform – en hoe ga je het bedrijf financieren? 
    Vandaag de dag zijn er veel financieringsvorm(en) mogelijk. Maar hoe kies je nu precies de financiering(smix) die het beste past bij jouw bedrijf? Wij denken hierin graag met je mee!
  • In hoeverre passen jullie bedrijfsculturen bij elkaar? 
    Hoeveel weerstand kun je verwachten van medewerkers, hoe open is de cultuur, hoe hoog is het ambitieniveau, met welke systemen wordt er (nog) gewerkt?   

Ook de verkoop van je bedrijf vergt een zeer grondige voorbereiding en tijd. Want hoe maak je je bedrijf verkoop klaar? Waar moet je aan denken en wat komt er allemaal bij kijken? Hoe vind je geschikte partijen? Allemaal zaken waar K+M Adviserende Accountants je graag deskundig over adviseert!

JA, vertel mij meer over jullie ondersteuning bij aan- of verkoop van een bedrijf

Meer weten over de aankoop of verkoop van je bedrijf?

(079) 33 00 150