Familiebedrijven

Familiebedrijven zijn anders dan ‘gewone’ bedrijven, maar dat maakt ze juist zo boeiend.

K+M Adviserende Accountants beschikt over extra expertise op het gebied van bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Wij helpen deze bedrijven om zich fiscaal, juridisch en praktisch zo goed mogelijk voor te bereiden op de overdracht van eigendom, zeggenschap en leiding.

Dit doen wij met behulp van grofweg het volgende 3-stappenplan:

  • Stap 1: Oriëntatie (is er een geschikte opvolger binnen de familie, wil je de volledige eigendom overdragen, hoe regel je je pensioen, hoe zie je je rol na de overdracht; wil je nog verbonden blijven met je bedrijf?)
  • Stap 2: Voorbereiding (opvolger klaarstomen voor zijn rol, opstellen ondernemingsplan, wellicht wijziging juridische structuur, bedrijfswaardering. Maar denk ook aan wat er moet worden geregeld voor de andere kinderen. Hoe zorg je ervoor dat die financieel niet worden achtergesteld?)
  • Stap 3: Daadwerkelijke overdracht (regelen van alle formaliteiten, de opvolger neemt daadwerkelijk zijn nieuwe positie in)

Op basis van dit 3-stappenplan voeren wij oriënterende gesprekken, wij rekenen scenario’s door en wij maken een concreet plan van aanpak. Daarmee gaan wij voortvarend aan de slag. Natuurlijk hebben wij daarbij ook aandacht voor de menselijke kant van de zaak. Bedrijfsopvolging is immers ook loslaten wat je (met hart en ziel) hebt opgebouwd. Ook al gaat het bedrijf over in de vertrouwde handen van een nieuwe generatie.

Kennis en contacten

In de loop der jaren hebben wij onze kennis over bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven steeds verder uitgebouwd. Wij schakelen hiervoor ook met waardevolle professionele contacten in ons regionale netwerk. Wij dragen op deze manier graag bij aan een soepele bedrijfsopvolging binnen jullie familiebedrijf.

JA, vertel mij meer over jullie dienstverlening voor familiebedrijven

Meer weten over ons stappenplan voor bedrijfsopvolging?

(079) 33 00 150